Rita päls/fjädrar i oljepastell

Det kommer finnas många olika bilder på olika djur som du kommer att få välja på. Det djur som du har valt ska ritas av i oljepastell. Du får välja på ett svart eller blått A4 papper att rita på.

Skissa först upp linjer och former i blyerts på pappret. Då har du en grund som du ska följa. När du sedan ska börja med pälsen ska du dra kritorna medhårs för att få rätt utseende. Dra hårstråna inifrån och ut. Hårstråna blir då tjockare in mot huden och tunnare utåt. Rita i djuret med korta oljepatell drag.

Kunskapskrav

E C A
Du kan använda olika tekniker, verktyg och material på ett ganska bra sätt. Du prövar på ett ganska bra sätt hur de kan använda tillsammans för att skapa olika uttryck i dina bilder. Du kan använda olika tekniker, verktyg och material på ett varierat och bra sätt. Du prövar på ett bra sätt hur de kan använda tillsammans för att skapa olika uttryck i dina bilder Du kan använda olika tekniker, verktyg och material på ett varierat och bra sätt och med många idéer. Du prövar på ett mycket bra sätt hur de kan använda tillsammans för att skapa olika uttryck i dina bilder
Du kan ge enkla omdömen om hur du har arbetat, Du ger exempel på hur uttryck, innehåll, funktion och kvalitet hänger ihop med varandra på ett enkelt sätt i ditt bildarbete. Du kan ge utvecklade omdömen om hur du har arbetat, Du ger exempel på hur uttryck, innehåll, funktion och kvalitet hänger ihop med varandra på ett utvecklat sätt i ditt bildarbete. Du kan ge välutvecklade omdömen om hur du har arbetat, Du ger exempel på hur uttryck, innehåll, funktion och kvalitet hänger ihop med varandra på ett välutvecklat sätt i ditt bildarbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *