Spegel spegel av Cara Delevingne

”Spegel, spegel” är en av de bästa ungdomsböckerna som  jag läst på länge.

Den passar alla som är eller varit ungvuxen. Det är en roman om hur livet kan vara när man är ung och vilka faror det finns.

VÄN

ÄLSKARE

OFFER

FÖRÖVARE

VEMS BLICK MÖTER DU NÄR DU SER DIG SJÄLV I SPEGELN?

Red, Leo, Rose och Naomi är sexton år och bor i London. De har aldrig känt att de passar in någon stans.

Deras klass delas upp i grupper för att göra ett grupparbete i musik. Musikläraren säger åt dem att bilda ett band. Först var de inte så positiva men de gav det en chans trots att det var skolarbete, De kallar bandet för Mirror, mirror och de är bra, riktigt bra. De får spelningar, startar en sida på nätet för bandet och de har fans. Gänget har funnit en plats tillsammans. Allt bara fungerar.

Då händer det som absolut inte ska hända eller får hända, Naomi försvinner spårlöst. Polisen letar efter Naomi men ger upp efter ett tag och tror att hon har försvunnit frivilligt. Rose, Red och Leo tror inte att hon bara stuckit, hon mådde bra och var glad. De fortsätter att leta långt efter att polisen slutat. De hittar inte Naomi och inte heller några ledtrådar som kan hjälpa dem förstå vad som hänt.

Var är Naomi? Vad har hänt henne?

Kommer de någonsin att få veta varför Naomi är borta?

***********

Cara Delevingne som är författare till boken är internationell supermodell och skådespelare också. Hon utsågs till årets modell 2012 och 2014 British Fashon Award. Du har kanske sett henne i någon film som till exempel Anna Karenina eller Paper Towns. Vill du ta del av Cara Delevingnes karriär finns hon på: Instagram/Twitter: @caradelevingne, Facebook: @CaraDelevingneOfficialPage

*********

Jag hoppas att du vill läsa Spegel, spegel och ta del av Reds, Leos, Roses och Naomis liv. Du kanske känner igen dig i någon av dem eller har haft samma känslor.

Boken finns på svenska på WGY-bibloteket och på Legimus för dig som har det.

Trevlig läsning önskar bibliotekarien!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *