Typografi på nya enkoping.se

Typografi är konsten att utforma text så att den både är enkel att läsa och estetiskt tilltalande. Idag kör vi typsnittet Arial rakt av på hela vår externa webbplats. Problemet med Arial är att det är ett av världens vanligaste typsnitt. För att skapa en mer dynamisk design har vi valt att jobba med nya typsnitt när vi designar nya enkoping.se.

Profiltypsnitt för enkoping.se

Vår Art Director i projektet har valt typsnittet Montserrat som profiltypsnitt för enkoping.se. Det ska användas för rubriker och olika navigationselement. Montserrat är ett typsnitt framtaget av den argentiska formgivaren Julieta Ulanovsky och ska efterlikna skyltar i tidiga 1900-talets Buenos Aires. Typsnittet är Open Source och vi kommer använda Google Fonts som tjänst för att publicera typsnittet på nya enkoping.se.

Här exempel på en rubrik satt i Montserrat:

Välkommen till Enköping.se satt i typsnittet Montserrat

Kommunens hustypsnitt

Parallellt med utvecklingen av vår nya webb pågår arbetet med kommunens nya grafiska profil. I det arbetet är det nu klart att Myriad Pro är det typsnitt som kommunen ska användas i sin kommunikation när den nya profilen börjar gälla. På nya webben kommer vi att köra Myriad Pro som typsnitt för all brödtext.

Här exempel på ett textstycke satt i Myriad Pro:

Text om Enköping satt i typsnittet Myriad Pro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *